StoryEditor

Rýchleho internetu bude viac

28.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Poskytovateľ telekomunikačných služieb Slovanet očakáva na budúci rok ďalší posun používateľov smerom k využívaniu mobilnej siete. Vo fixnej sieti bude pokračovať rast podielu telefonovania cez internet na úkor klasického hlasu.

Poskytovateľ telekomunikačných služieb Slovanet očakáva na budúci rok ďalší posun používateľov smerom k využívaniu mobilnej siete. K tomuto trendu by mal podľa predpovede firmy prispieť aj celkový pokles cien vyvolaný príchodom tretieho operátora.
Vo fixnej sieti bude pokračovať rast podielu telefonovania cez internet na úkor klasického hlasu.
"Následkom oboch skutočností bude ďalší pokles tržieb dominantného operátora v prospech mobilných hráčov a čiastočne alternatívnych operátorov. Nezáujem Slovak Telekomu o spoluprácu s alternatívnymi operátormi na pevnej sieti spôsobí, že pokles počtu liniek bude trvalý jav aj na budúci rok," uvádza sa v sektorovom výhľade z dielne Slovanetu.
Výrazný rast predpovedá Slovanet trhu rýchleho internetu. "Prvýkrát k rastu prispejú aj optické technológie v podaní Orange a regionálnych operátorov. Naopak, niektoré menšie firmy spoliehajúce sa na bezlicenčnú bezdrôtovú technológiu môžu stratiť dych v boji so všeobecne rastúcimi rýchlosťami internetu aj pre domácnosti," uviedla firma v správe.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 19:49