StoryEditor

Slovglass zvýšil medziročne obrat o vyše šesť percent

07.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR
Obrat 778,4 milióna korún zaznamenali za deväť mesiacov tohto roku poltárske sklárne Slovglass. V medziročnom porovnaní je obrat vyšší o 6,1 percenta.

Obrat 778,4 milióna korún zaznamenali za deväť mesiacov tohto roku poltárske sklárne Slovglass. V medziročnom porovnaní je obrat vyšší o 6,1 percenta.
Ako informovalo vedenie spoločnosti, export tvoril až 95 percent predaja, pričom hlavné exportné krajiny boli tradične USA, Veľká Británia, Írsko, Taliansko, Francúzsko, Nemecko a Irán. K zvýšeniu predaja došlo pri všetkých dôležitých menách -- v eurách o 10,7 percenta, v britských librách o 26 percent a v amerických dolároch o 10,5 percenta. Časť týchto nárastov však pohltil vývoj kurzov oproti slovenskej korune.
Slovglass v tomto roku investoval do nákupu brúsneho automatu, taviaceho agregátu, monitorovacieho systému a na úpravy energobloku. Plán investícií na tento rok je 58 miliónov korún.
Spoločnosť aj napriek zložitej situácii v sklárskom priemysle predpokladá v budúcom roku nárast predaja o päť percent. Predpoklad je postavený na rámcových kontraktoch, ktoré v súčasnosti uzatvára so stabilnými partnermi, a tiež na prieniku na nové obchodné teritóriá a inovácii a rozširovaní sortimentu.
Firma k 30. septembru zamestnávala 1 271 ľudí, čo bolo zhruba na úrovni septembra 2004.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 20:54