StoryEditor

Malinová prehráva so štátom

09.08.2007, 00:00
Hedviga Malinová prehráva ťahanice so štátom. Najskôr jej zamietli sťažnosť voči zastaveniu trestného stíhania, keď tvrdila, že ju niekto zbil. Potom sa objavil človek, ktorý tvrdil, že pozná páchateľa - pre políciu je však ako svedok nepoužiteľný.

A do tretice jej včera zamietli sťažnosť voči obvineniu z krivej výpovede, ktorému čelí.
Zdá sa však, že táto sťažnosť bola skôr len manévrom ako "natiahnuť čas", aby sa trestné stíhanie na chvíľu zmrazilo. Nikto totiž (možno s výnimkou Malinovej advokáta Romana Kvasnicu) nečakal, že prokuratúra by mohla rozhodnúť inak. Štát si jednoducho stojí za svojou premisou "Malinová klamala" a z tejto cesty sa nedá odbočiť. Akokoľvek zaujímavo vyznievajú slová policajného prezidenta Jána Packu - "my netvrdíme, že ju nikto nezbil, ale, že skutok sa nestal tak, ako ho ona opisuje" - obvinená je z toho, že nehovorila policajným orgánom pravdu a za to sa musí zodpovedať.
Je to teraz ostro sledovaný prípad, ktorý rozbúril hladinu slovensko-maďarských vzťahov a osobu s menom Hedviga Malinová pozná dnes každý. V nejednej krčme, na školách, na autobusových zastávkach či pri káve sa debatuje o tom, prečo si vymyslela takú citlivú lož. Tí nahnevanejší sa pýtajú, ako to mohla rodnému slovenskému štátu, napriek tomu, že je maďarskej národnosti, urobiť. Tí miernejší len krútia hlavami nad tým, čoho sú ľudia schopní. Nikto sa však nepozerá na to, kto ju teda zbil (čo pripustil aj Packa) a či bude za to ten človek potrestaný. Ani polícia nie...

Slávka Habrmanová, redaktorka domáceho oddelenia, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

01 - Modified: 2003-06-05 08:01:22 - Feat.: 0 - Title: Dobiehaniu únie pomáhajú investície
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. máj 2024 21:01