StoryEditor

Východoslovenské vodárne investujú z eurofondov

07.03.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Východoslovenská vodárenská spoločnosť chce tento rok investovať peniaze z eurofondov. "Ide o štyri veľké projekty Kohézneho fondu a štyri malé projekty štrukturálnych fondov," potvrdil generálny riaditeľ spoločnosti Stanislav Hreha. Dodal, že z Kohézneho fondu ide už o začatú stavbu na Zemplíne, ktorá sa dotkne 32 obcí, potom je to projekt odkanalizovania a zintenzívnenie čistenia odpadových vôd v čistiarni v Košiciach. Ďalším projektom je stavba novej čistiarne odpadových vôd v Humennom.
Hreha povedal, že ďalší väčší projekt bude spoločnosť realizovať v Prešove s nákladmi 2,1 miliardy korún. Pôjde o odkanalizovanie a čistenie vôd v povodí Torysy a podobný projekt vo Vranove v povodí Tople s rozpočtovým nákladom zhruba 1,7 miliardy korún. Náklady na realizáciu košického projektu dosiahnu podľa Hrehu zhruba 700 miliónov, humenského do 500 miliónov a náklady na zemplínsky projekt, s ktorým spoločnosť začala už vlani, presahujú miliardu korún.
Projekty by mali byť ukončené do troch rokov od začatia ich realizácie. Už rozbehnutý projekt na juhovýchode Zemplína má byť ukončený v budúcom roku.
Vodohospodári plánujú rozbehnúť aj menšie štrukturálne projekty v Bardejove či Rozhanovciach. Ich cena bude závisieť od výsledkov tendrov. "Pri tendri sa môžu vyskytnúť rozdiely medzi finančným memorandom. Všetky rozdiely, ktoré sú vyššie, znášame my," doplnil Hreha.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. máj 2024 22:38