MAFRA/Petr Lemberk
StoryEditor

Koniec lacných leteniek a odchod od jadra? Nemci nás ťahajú k zelenšej Európe

18.10.2021, 13:38
Nová spolková vláda v Berlíne sa zrejme ešte výraznejšie postaví za urýchlenie prechodu ku klimatickej neutralite. Pocítiť to vďaka stovkám nemeckých investorov môžeme aj my na Slovensku.

Výrazne drahšie letenky na kratšie vzdialenosti, než na aké sme boli dosiaľ zvyknutí. Podpora iných foriem dopravy, najmä železničnej. Urýchlenie znižovania emisií skleníkových plynov a dosiahnutia klimatickej neutrality. A tlak na ostatné európske krajiny, aby sa postupne pripravovali na odchod od jadrovej energie.

Toto všetko je cieľom formujúcej sa nemeckej vlády, ktorá vzíde zo septembrových parlamentných volieb. Dnes sú pritom karty rozdané tak, že nový kabinet, ktorý nahradí vládu štvornásobnej kancelárky Angely Merkelovej, sa pravdepodobne nezaobíde bez Zelených. Nemecko, a s ním prostredníctvom nemeckých investorov aj celú Európu, zrejme čakajú výraznejšie snahy o zelenšiu ekonomiku.

V nasledujúcich otázkach a odpovediach si prečítajte, čo presadzujú Zelení, ako sa o zvýšené povedomie o ekológii a trvalej udržateľnosti usilujú nemeckí investori na Slovensku aj aké zmeny tým priniesli do našich regiónov.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 08:31