Globsec
StoryEditor

Šéfovia európskych financií aj lídri veľkého biznisu. Kto príde do Tatier na prestížne fórum?

08.10.2020, 14:05
Na deviatom ročníku Tatra Summitu budú o aktuálnych hospodárskych témach diskutovať zástupcovia vlád, bankového sektora aj súkromných spoločností.

Ministri financií viacerých európskych krajín, zástupcovia medzinárodných organizácií aj šéfovia veľkých súkromných spoločností. Tí všetci si už tento týždeň v piatok dajú zraz na Štrbskom Plese, aby na deviatom ročníku Tatra Summitu prediskutovali budúcnosť svetovej ekonomiky. Podobne ako po minulé roky, aj tento raz budú HN mediálnym partnerom prestížneho podujatia.

V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom, keď do našich veľhôr zavítal napríklad vtedajší šéf Európskej rady Donald Tusk, bude tento rok účasť o niečo skromnejšia. Aj v dôsledku situácie spojenej s pandémiou koronavírusu bude hostí menej. Skráti sa aj doba konania. Namiesto troch októbrových dní, ako to bolo vlani, budú tentokrát hostia diskutovať len počas dvoch dní – v piatok a v sobotu.

V nasledujúcich otázkach a odpovediach si prečítajte, ktorí špičkoví predstavitelia európskej ekonomickej oblasti sa koncom tohto týždňa stretnú vo Vysokých Tatrách, aby hľadali odpovede na najväčšie hospodárske otázky súčasnosti. Čerpáme v nich z aktualizovaného zoznamu účastníkov Tatra Summitu z konca uplynulého týždňa, ktorý HN získali od usporiadateľskej organizácie Globsec.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 00:55