Maghreb na severozápadnom pobreží Afriky je oblasť v okolí pohoria Atlas, ktorý zahŕňa Maroko, Tunisko, Alžírsko a Líbyu. Najlepší čas, kedy treba preskúmať túto oblasť je práve v apríli, keď tu vládnu najlepšie teploty. Samozrejme netreba zabudnúť ani na marocký Marrákeš, či už pre jeho rušné trhy vo štvrti Bab Doukkala, obrovskú mešitu Koutoubia alebo len kvôli možnosti prechádzať sa po mestských uličkách a naraziť na obchody predávajúce zrkadlá alebo vankúše.Pixabay
StoryEditor

Býval to magnet Slovákov. Dnes Tunisko ťahá nadol korona a prepad turizmu

07.09.2020, 00:00
Zo severoafrickej krajiny zahraniční turisti po zavedení protipandemických opatrení takmer vymizli. Vracajú sa sem len veľmi pomaly.

Mal to byť rok, kedy sa po sérii negatívnych udalostí opäť naštartuje turistický ruch v tejto severoafrickej krajine. Najprv revolučné udalosti spred deviatich rokov, ktoré sa postupne rozšírili do takmer celého moslimského sveta a vstúpili do dejín ako Arabská jar. Potom niekoľko krvavých teroristických útokov na turistické ciele a do toho všetkého neutíchajúce politické turbulencie.
Keď sa konečne zdalo, že sa Tunisko zo všetkých týchto nepriaznivých okolností spamätá a počty zahraničných turistov v jeho dovolenkových rezortoch na pobreží Stredozemného mora začnú konečne rásť, zasiahol nový, ešte mocnejší nepriateľ – koronavírus.
Prečítajte si, ako sa takmer 12-miliónová krajina na severe čierneho kontinentu snaží eliminovať následky pandémie, ako ochorenie COVID-19 zasiahlo jej turistický sektor aj ktoré odvetvia aspoň čiastočne nahrádzajú straty spôsobené koronavírusom.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
16. apríl 2024 17:24