Oproti Vysokým Tatrám sú menej známe, menej prechodené. Nachádza sa tu jediná jaskyňa v Tatrách, ktorá je prístupná verejnosti, Belianska jaskyňa, a to nad osadou Tatranská Kotlina. Odtiaľ je prístup aj k jedinej horskej chate v Belianskych Tatrách, chate Plesnivec. Nie je tam tiež žiadne pleso. Aj svojim zložením (vápence, dolomity) sa výrazne odlišuje od Vysokých Tatier. Istú dobu v Tatrách všeobecne "zmizli" kamzíky, postupne sa však ich populáciu v Tatrách podarilo obnoviť. A najpočetnejšie čriedy dlhodobo žijú práve v Belianskych Tatrách. Podľa odborníkov pomohlo prikrmovanie jarabinou, ale aj dávnejšie uzatvorenie Belianskych Tatier pre turistický ruch. Kde: Belianske Tatry Čo: túry v okrajových dolináchTASR - Oliver Ondráš
StoryEditor

Chýbajúce parkoviská, žiadna stratégia či vízia. Domáci turizmus sa zasekol v čase

05.08.2020, 00:00
Zrušené dovolenky v zahraničí prinútili mnohých Slovákov stráviť leto doma. Naše služby však nedokážu konkurovať tým, na ktoré sú našinci zvyknutí v cudzine.

„Všade dobre, doma najlepšie. Toto príslovie platí vzhľadom na epidemiologickú situáciu dvakrát.“ Takýmto statusom láka minister financií Eduard Heger svojich krajanov, aby dovolenkovali na Slovensku.
Domáci cestovný ruch totiž prežíva krušné časy.

Rizikové prekročenie hraníc a obmedzenia s ním spojené však dávajú tunajšiemu turizmu druhú šancu. Profesionáli sektora dostali príležitosť ukázať Slovákom, že aj oni im vedia ponúknuť to, čo hľadajú v zahraničí.

No mnohé letoviska nie sú pripravené. Turisti sa neraz stretávajú s problematickými službami, ktoré sa nedajú porovnávať s tými, na ktoré sú zvyknutí za hranicami – napríklad s nedostatočnými kapacitami parkovísk.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 22:29