Hlavná obchodná štvrť je najväčší ekonomický hub v Nairobi, v metropole sídlia aj viaceré svetové spoločnosti ako Google, Uber či Taxify.Dreamstime
StoryEditor

Keňa je rajom pre startupy. Takto sa otvára biznisu

28.07.2019, 00:00
Redaktori HN vám ponúkajú reportážny pohľad na ekonomiky menej známych krajín. Dnes sa zameriame na východoafrickú Keňu.

Vitajte v krajine, v ktorej je príslušnosť k etniku silnejšia ako k štátu. V Keni totiž žije viac ako 70 etnických skupín, z ktorých každá sa vyznačuje svojou históriou, kultúrou či jazykom. Najviac zastúpení sú Kikujovia, Luovia, Luhyovia či Kambovia.

Prekvapí vás však aj iná diverzita. V jeden deň si čisto turisticky vyrazíte na safari a ďalší deň už stojíte na streche Medzinárodného kongresového centra a pred vami sa rozprestiera pás mrakodrapov Hlavnej obchodnej štvrte.

Keňa totiž patrí k ekonomickým hubom Afriky, ktorý praje vzniku rôznych startupov. A o deň neskôr sa zas prechádzate ulicami Kibery, jedného z najväčších mestských slumov na svete, ktorý je domovom pre približne 250-tisíc ľudí.

Prečítajte si, v čom je táto krajina východnej Afriky špecifická, čím si v uplynulých rokoch prešla a ako sa otvára biznisu.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
25. apríl 2024 19:26