December je v skutočnosti jedným z najlepších mesiacov v roku, kedy je vhodné navštívil Hongkong. Ideálne počasie, vysoké teploty (oproti tým, ktoré sú v týchto mesiacoch u nás), nízka vlhkosť a málo zrážok. Navyše ako bývalá britská kolónia si toto stále živé mesto doslova užíva ducha Vianoc, tie tu cítiť na každom kroku. Návštevníkovi v tomto sviatočnom období odporúčame užiť si nočný zážitok Symphony of Lights, plejádu svetlých efektov, ktoré osvetľujú panorámu veľkomesta a sú rozmiestnené naprieč prístavom Victoria Harbour. Symphony of Lights je súčasťou každoročného sviatočného festivalu. A hoci Vianoce sú obdobím pokoja, obchody a reštaurácie sú tu otvorené takmer stále. Ak si chcete vychutnať tradičné jedlo, odhliadnuc od toho vianočného, odporúčame dim sum, pečené mäso (napríklad hus) a rôzne morské plody. Medzi nápojmi je bežný mliečny čaj. A čo je na Vianoce druhou najväčšiu atrakciou Hong Kongu? Domáci svorne tvrdia, že je to nakupovanie.Pixabay
StoryEditor

Dediny zmiznú a stanú sa mestskými časťami. Akú tvár dostanú veľkomestá budúcnosti?

03.08.2019, 00:00
Metropoly budú o 10 rokov bojovať so zahusťovaním priestoru, s prílevom obyvateľov aj problémami s odpadkami či vodou.

Neutíchajúci prílev nových obyvateľov, zahusťujúca výstavba a raketový rast cien nehnuteľností, ale i problémy s pitnou vodou či likvidáciou odpadkov. To všetko sú témy, ktoré už dnes riešia starostovia veľkých miest. V budúcnosti sa však tieto otázky stanú ešte naliehavejšími.

V nasledujúcich otázkach a odpovediach si prečítajte, ako budú podľa expertov vyzerať veľkomestá o 10 rokov aj ktoré kľúčové problémy bude potrebné v súvislosti so životom v nich vyriešiť.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
24. apríl 2024 00:46