Architektka Zaha Hadid zomrela pred pár týždňami, ale tento most je dielom jej štúdia. Most Danjiang je dlhý približne 914,4 metra a ide o jednu z najvýznamnejších zákaziek, aké architektka dostala. Zároveň klenotom mosta bude najdlhšia samostatne stojaca asymetrická veža.Zaha Hadid Architects
StoryEditor

Z exportu do Ázie majú profitovať aj slovenské automobilky. Prečo sa ekonomika v Únii otvára novým trhom?

23.10.2018, 00:00
Európski lídri sa po ochladení obchodných vzťahov s USA snažia posilňovať ekonomické kontakty s najľudnatejším kontinentom sveta.

Kým Spojené štáty pod vedením prezidenta Donalda Trumpa skôr pritvárajú dvere vzájomnému biznisu s Európou a nejasná sa zdá aj budúcnosť ekonomických vzťahov Únie s Britániou v prípade tvrdého brexitu, úplne iná situácia nastáva na opačnej strane sveta.

Európskej únii sa snaží hospodársky čoraz viac otvárať Ázia, ktorá chce využiť narastajúce napätie medzi Amerikou a zvyškom sveta na výrazné zvýšenie obchodnej výmeny.

Záujem o zintenzívnenie vzťahov potvrdili lídri európskych aj ázijských krajín na minulotýždňovom samite v Bruseli.

Prečítajte si odpovede na otázky, či európske firmy môžu nájsť nové trhy pre svoje exporty v Ázii, ako z toho môže profitovať Slovensko a v čom spočíva hlavný ekonomický potenciál najväčšieho a najľudnatejšieho kontinentu sveta.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
24. apríl 2024 01:43