Index kvality života 186,72 V Dallase v Spojených štátoch amerických žije približne 1,25 milióna obyvateľov. Je strediskom telekomunikačných technológií, počítačových vied, bankovníctva a dopravy. Patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce mestá v USA. V meste vládne subtropické podnebie s miernymi zimami a veľmi horúcimi letnými mesiacmi. Index kúpnej sily 174,66 veľmi vysoký Bezpečnostný index 55,06 priemerný Index zdravotnej starostlivosti 66,13 vysoký Klimatický index – 83,16 veľmi vysoký Index cien životných nákladov 70,11 priemerný Index cien nehnuteľností1,95 veľmi nízky Index dopravy 37,92 priemerný Index znečistenia 44,87 priemernýFlickr.com
StoryEditor

Investície do realít sa otvárajú aj menej bohatým ľuďom, tvrdí odborník

27.06.2019, 00:00
New York je veľmi unikátnym trhom, ktorý ročne pritiahne viac ako 60 miliónov návštevníkov, tvrdí pre HN Colin Serling, manažér vzťahov so zákazníkmi v americkej realitnej spoločnosti Prodigy Network.

Ste poprednou crowfundingovou platformou v oblasti realít. Ako získavate peniaze na veľké projekty?

Máme partnerstvá s veľkými bankami, ktoré obvykle poskytujú 50 až 60 percent financií. Závisí to od obchodnej dohody. Zaisťujeme tiež združené mezanínové financovanie pre súkromné finančné skupiny. Kapitál tak prichádza od našich investorov.

Ste aktívni aj mimo New Yorku?

Áno, nedávno sme spustili dva nové projekty v Chicagu, teda v treťom najväčšom meste Spojených štátov po New Yorku a Los Angeles.

Podieľate sa na developmente každého projektu, do ktorého vstúpite?

Nie. V New York City sa podieľame na developmente iba niektorých projektov, ako napríklad The Assemblage. V ďalších projektoch sa spoliehame na našich strategických partnerov, ktorými sú Shorewood Real Estate Group a DDG Partners.

Plánujete ďalšie expanzie?

Samozrejme, neustále hľadáme možnosti nových projektov po celých Spojených štátoch. V budúcnosti plánujeme spustiť koncept nášho projektu The Assemblage aj na medzinárodných trhoch.

Ak by ste mali porovnať realitný trh v New Yorku a ďalších mestách, kde je podľa vás najväčší rozdiel? V čom je táto metropola taká špecifická?

New York je veľmi unikátnym trhom, ktorý ročne pritiahne viac ako 60 miliónov návštevníkov. Odhliadnuc od toho, že je svetovým centrom v celej plejáde oblastí, prirodzené obmedzenia Manhattanu ako ostrova limitujú veľkosť priestoru, ktorý môže poskytnúť na ďalší developerský rozvoj.

O akých sumách hovoríme, keď sa bavíme o vašich investíciách v New Yorku?

Zhromaždili sme kapitál vo výške viac ako 630 miliónov dolárov na šesť našich projektov v New Yorku.

Vaše celkové portfólio dosahuje vyše 875 miliónov dolárov, členovia pochádzajú z 86 krajín. V USA máte investorov v 27 rôznych štátoch. Kto je vaším typickým investorom?

Peniaze zbierame predovšetkým od veľmi bohatých jednotlivcov, rodinných podnikov, správcov veľkého majetku či privátnych bankárov.

Akú úlohu hrajú vo vašom biznise inovácie? Koľko peňazí investujete do výskumu a vývoja?

Investovali sme obrovské peniaze do našich technologických platforiem, ktoré umožňujú investorom zrealizovať všetky kroky v investičnom procese s minimálnou sumou 10-tisíc dolárov. Náš technologický riaditeľ má v tomto smere obrovskú skúsenosť. Pracoval 13 rokov v Citibank ako šéf technológií digitálneho bankovníctva.

Spolupracujete aj s niektorými skutočne veľkými developermi?

Určite áno, veď napríklad už spomínaná spoločnosť DDG Partners vlastní či developovala projekty v celkovej rozlohe viac ako 232-tisíc štvorcových metrov.

Na aký druh projektov sa špecializujete?

Na hotely, rezidenčné projekty a kreatívne kancelárie, ako sú coworkingy.

Kde vidíte najdôležitejšie benefity a výhody takéhoto spôsobu financovania realitných projektov?

Predovšetkým v prístupe k investíciám, ktoré boli predtým zasvätené len veľmi bohatým jednotlivcom alebo inštitúciám.

Čo obsahuje vaša pozícia manažéra vzťahov so zákazníkmi v spoločnosti?

Pomáham manažovať existujúcich klientov, získavať nový kapitál a globálne budovať distribúciu. Spolu s kolegami sa staráme o zdroje, štruktúru a správu majetku. Občas sa tiež podieľame na vývoji aktív, ktoré prezentujeme našim klientom.

Kto je vaším hlavným konkurentom na trhu?

Sú to spoločnosti Cadre a Fundrise. My sme však lídrom, čo vo svojej štúdii o Prodigy Network potvrdila aj Harvard Business School.

Myslíte si, že budúcnosť realitného biznisu patrí práve crowfundingovému modelu?

Rozhodne áno. A nie je to len otázka budúcnosti. Už dnes sa ukazuje rastúca sila crowfundingu v oblasti realít.

01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 02 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 18:46