Kto: Amy Laughinghouse, spisovateľka venujúca sa cestovnému ruchu v Londýne a fotografka, ktorá pre publikácie v USA, Kanade a Spojenom kráľovstve a na webovej stránke o cestovaní Ako ušetriť: V hlavnom meste vám pri lacnejšom cestovaní pomôže karta Visitor Oyster, prostredníctvom ktorej môžete využívať rôzne verejné dopravné služby, v rámci celého Londýna. Je to najlacnejší spôsob a ušetríte si starosti s tým, ktorý lístok si kúpite. Ak letíte na letisko Heathrow, rozhodnite sa pre lacnejšiu linku Piccadilly Underground, ktorá vás zavedie priamo do centra mesta. Kultúrni nadšenci môžu navštíviť viac ako 20 bezplatných múzeí a galérií v Londýne, vrátane Switch House v Tate Modern. Bonusom je rozhľadňa na vrchole Switch House s 360-stupňovou panorámou mesta, a je bezplatná. Pre zľavy na atrakcie navštívte stránku VisitBritain.com. Tento oficiálny web pre cestovný ruch ponúka aj neobmedzené cestovanie vlakom po Veľkej Británii s britskými preukazmi (trvajúcimi tri dni až jeden mesiac), ktoré vám umožnia využiť návštevy lacnejších miest ako Liverpool, Cardiff či Glasgow. Ubytovanie si zabezpečte prostredníctvom Airbnb, alebo si vyhľadajte hotel Generator Hostel London, ktorý je prototypom novej generácie hostela s výberom súkromných izieb, ale aj spoločného ubytovania. Kvalitné a lacnejšie jedlo nájdete v reštaurácii ako Eat a Pret-a-Manger (servírujú čerstvé sendviče a šaláty), Itsu (ponúkajú sushi a polievky) a Wahaca, s vynikajúcimi mexickými jedlami.Pixabay
StoryEditor

Ako sú na tom nehnuteľnosti v Londýne?

04.02.2019, 23:00
Poriadne hlboko do vrecka musia siahnuť záujemcovia o kúpu luxusných nehnuteľností aj v metropole Veľkej Británie.

Minulý rok predali penthouse v projekte The One Hyde Park za 185 miliónov eur. Byt, ktorý sa nachádza kúsok od stanice londýnskeho metra Knightsbridge, sa stal najdrahším v doterajšej histórii britského trhu s nehnuteľnosťami.

Nový majiteľ získal exkluzívnych susedov. Len pár desiatok metrov od presklenej lobby nehnuteľnosti sa nachádzajú luxusné obchodné domy Harrods a Harvey Nichols, ako aj päťhviezdičkový Mandarin Oriental Hotel.

Projekt One Hyde Park postavila najznámejšia britská developerská súrodenecká dvojica Christian a Nick Candyovci v roku 2007. Pozemok na výstavbu odkúpili tri roky predtým za 173 miliónov eur.

Investícia sa im odvtedy mnohonásobne vrátila. Projekt s 86 bytmi sa stal jedným z najdrahších na celom svete. Apartmány pravidelne menia majiteľov za sumy pohybujúce sa v desiatkach miliónov eur.

01 - Modified: 2024-04-19 12:45:24 - Feat.: - Title: Slovákom rastú zisky z realít. No po kríze vymenili reálny biznis s bytmi za virtuálny 02 - Modified: 2024-04-09 13:20:31 - Feat.: - Title: Čas na kúpu nehnuteľnosti? 03 - Modified: 2024-04-07 10:30:00 - Feat.: - Title: Kde v Európe sa oplatí kúpiť dom? V niektorých krajinách ceny nehnuteľností klesli, prekvapivo je medzi nimi aj Slovensko 04 - Modified: 2024-04-07 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Ďalšie nádherné mestečko predáva domy za jedno euro. Záujem je však veľmi malý, toto je dôvod 05 - Modified: 2024-03-30 20:57:40 - Feat.: - Title: Státisíce ľudí v uliciach Londýna. Na proteste zadržali podozrivého z priestupku spojeného s terorizmom
menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 23:25