Bratislava doprava Mlynské nivyTASR
StoryEditor

Aké cesty sa v meste opravujú?

Bratislavský magistrát chce na opravy spolu investovať šestnásť miliónov eur.

V Bratislave sa v súčasnosti opravujú viaceré cesty, ide o cestu na Bajkalskej ulici, na Dolnozemskej ceste i na Panónskej ceste.

Panónsku v bratislavskej Petržalke chcelo mesto pôvodne dokončiť do 27. mája tohto roka.

V prípade Bajkalskej by oprava mala od začiatku prác trvať viac ako šesť týždňov.

Od začiatku apríla opravujú aj Dolnozemskú cestu v Petržalke, koniec prác sa odhadoval na polovicu mája.

Ďalšími úsekmi, ktoré chce mesto v tomto roku obnoviť, sú aj petržalské cesty na Jiráskovej ulici, vynovená bude aj cesta na Mamateyovej ulici.

V Novom Meste to bude Pionierska, Odbojárska i Račianska ulica, v Karlovej Vsi cesty na uliciach Hany Meličkovej a Lamačskej.

Vrakuňa bude mať nové cesty na uliciach Hradská a Kazanská. Na opravy chce mesto podľa primátora využiť letné školské prázdniny tak, aby boli cesty hotové v septembri, najneskôr v októbri.

​12. mája začalo tiež mesto s opravou ďalšej z hlavných dopravných tepien, a to Hodonínskou cestou, ktorá sa má realizovať v ôsmich etapách a trvať má asi mesiac.

Bratislavský magistrát chce spolu investovať šestnásť miliónov eur.

Z nich sedem miliónov dá na cesty mesto zo svojho rozpočtu, ďalších deväť miliónov bude z balíka peňazí, ktoré na opravu ciest v hlavnom meste vyčlenila vláda.

Tá vlani v decembri schválila pre bratislavské cesty jedenásť miliónov eur. Na konci tohto roka by sme sa mali dočkať celkovo stovky kilometrov opravených jazdných pruhov.

01 - Modified: 2024-05-01 18:49:00 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje dva prípady, keď seniori pri podvode prišli o desaťtisíce eur 02 - Modified: 2024-04-30 13:44:10 - Feat.: - Title: Bratislava predstavila finálne riešenie zmien na Mudroňovej a Vazovovej, zmeny sú plánované na leto 03 - Modified: 2024-04-30 07:46:35 - Feat.: - Title: V tomto roku pribudne málo diaľnic, aj tie sú ohrozené. Na severe sú termíny neisté, množia sa problémy 04 - Modified: 2024-04-29 22:12:08 - Feat.: - Title: Jeden z najluxusnejších barov v Bratislave roky chátra. Mesto hľadá nájomcu, skúša novú taktiku 05 - Modified: 2024-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa dalo využiť a opraviť, zostalo: Rekonštrukcia v Šali je dokonalá premena nudnej kocky na živý priestor
menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
02. máj 2024 00:10