Vezmime si štatisticky priemerného Slováka s tisíceurovou výplatou, ktorú celú minie na spotrebu. „Ak v predošlom roku minul 205 eur mesačne na potraviny, od septembra musí pridať ďalších takmer 9 eur, aby si kúpil rovnaký košík potravín a nápojov. „V reštaurácii sa zasa jeho mesačný účet zvýši zo 60 na 67 eur,“ hovorí Boris Fojtík, ekonomický analytik Tatra banky. V doprave si priemerný Slovík priplatí 7 e

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Do konca súťaže zostáva

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Najčítanejšie témy