StoryEditor

Mečíř spokojný s prípravou na finále, Kučera je pripravený nastúpiť

28.11.2005, 18:05
Autor:
TASRTASR

Nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Miloslav Mečíř vyslovil spokojnosť s doterajšou prípravou slovenských tenistov na finálový duel prestížnej tímovej súťaže proti Chorvátsku (2.-4. decembra v SIBAMAC aréne bratislavského NTC). Slováci od soboty trénujú už v kompletnom zložení s osvedčeným kvartetom Dominik Hrbatý, Karol Beck, Karol Kučera a Michal Mertiňák.
"S prípravou na finále Davisovho pohára som zatiaľ veľmi spokojný. Dvaja Karolovia Kučera s Beckom trénujú už 14 dní, Domino Hrbatý týždeň. Miško Mertiňák bol na turnaji v Prahe a s tímom sa pripravuje od soboty. Všetci chlapci sa pripravujú veľmi svedomito. Podmienky sú výborné, kurt sme dlho mali sami pre seba. Dúfam, že forma bude vrcholiť v pravý čas," povedal Mečíř.
Líder slovenského daviscupového tímu Hrbatý verí, že v boji o "šalátovú misu" si v domácom prostredí vylepší negatívnu bilanciu s najlepšími chorvátskymi hráčmi Ivanom Ljubičičom i Mariom Ančičom. "Myslím si, že forma sa postupne zlepšuje. Snažíme sa, aby ten vrchol neprišiel moc skoro a aby bol presne načasovaný na piatok, sobotu a nedeľu. Pokiaľ pôjde všetko tak ako doposiaľ, je veľká šanca, že práve v tieto dni budeme v tej najlepšej forme," povedal 27-ročný rodák z Bratislavy.
Pohoda vyžarovala i z najskúsenejšieho zo slovenského kvarteta Karola Kučeru. Bývalý šiesty hráč sveta po hladkej prehre s Cyperčanom Marcosom Baghdatisom na challengerovom turnaji Tatra banka Open vyslovil pochybnosti o tom, či ešte môže byť platnou súčasťou daviscupového tímu. V posledných dvoch týždňoch sa však dostal do dobrej pohody. "Cítim sa celkom dobre. Robil som všetko preto, aby som bol čo najlepšie pripravený. Máme ešte pár dní na to, aby som formu doladil čo najlepšie a aby som bol eventuálne použiteľný aj na nejaký zápas," povedal Kučera, ktorý je v prípade potreby pripravený nastúpiť vo dvojhre.
Vo štvorhre, ktorá býva v Davis Cupe často jazýčkom na váhach, počíta Mečíř s deblovým špecialistom Mertiňákom. Rodák z Považskej Bystrice sa už úplne zotavil zo zranenia palca na nohe, minulý týždeň sa na challengerovom turnaji v Prahe dostal do štvrťfinále dvojhry. "Cítim sa fajn, necítim už žiadne bolesti. Už som si zvykol aj na tvrdý povrch Premier v NTC a mal by mi vyhovovať," povedal Mertiňák.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 01:24