StoryEditor

Tenis-DC: Hrbatému sa o finále ani nesnívalo, Ljubičič chcel radšej Argentínu

26.09.2005, 17:00
Autor:
TASRTASR

Líder slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý po historickom postupe do finále prestížnej tímovej tenisovej súťaže priznal, že na začiatku sezóny s niečím podobným nepočítal ani vo sne. Zverenci nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa sa v tomto roku vrátili medzi svetovú elitu a hneď v prvom kole im žreb prisúdil jedného z najťažších súperov - obhajcov trofeje zo Španielska.
"Veľmi sme chceli vyhrať nad Španielmi, aby sme znovu nemuseli hrať baráž o udržanie sa vo svetovej skupine. Vďaka tomu, že Roger Federer nehral za Švajčiarov, sme vo štvrťfinále chytili trochu ľahších súperov. Proti Holanďanom sme potvrdili úlohu favorita, aj keď to vôbec nebolo jednoduché. Na semifinálový zápas proti Argentíne sme sa dobre nahecovali. Šance sú vždy 50:50, ale na základe rankingu i skúseností bola favoritom Argentína. My sme sa však dali skvele dohromady, urobili dobrú partiu a naše výkony narástli. Vytvorili sme skvelú atmosféru. Na tréningoch bola zábava, sranda a potom to už išlo samé," povedal Hrbatý.
Vo finále proti Chorvátsku očakáva Hrbatý veľmi náročný duel, no verí, že ak slovenský tím zopakuje výkon zo zápasu s Argentínou, bude sa tešiť zo zisku "šalátovej misy." "Som rád, že vo finále proti Chorvátsku hráme doma. V Rusku som už hral a bol to veľmi nepríjemný súper. Chorváti majú vo svojom strede vynikajúcich hráčov, Ivan Ljubičič i Mario Ančič sú veľkí bojovníci. Ak chceme vyhrať, musíme podať maximálny výkon a zopakovať príbeh z Argentíny," dodal Hrbatý.
Chorváti vďačia za postup do finále Ljubičičovi, ktorý v semifinále proti Rusku v Splite vyhral obe dvojhry nad Michailom Južným i Nikolajom Davydenkom a spoločne s Ančičom získal v nervydrásajúcom päťsetovom maratóne bod aj vo štvorhre. "´Ljubo´ predviedol výkony hodné hráča svetovej extratriedy. Ak si predstavíte, že taká malá krajina ako Chorvátsko so 4,5 miliónmi obyvateľov je vo finále jednej z najprestížnejších súťaži na svete, je to niečo fantastické," nadchýnal sa nehrajúci kapitán chorvátskeho tímu Niki Pilič.
Poklonu na dresu Ljubičiča zložil i wimbledonský víťaz z roku 2001 Goran Ivaniševič, ktorý túži okúsiť atmosféru finálového zápasu na vlastnej koži a Pilič už avizoval jeho možný štart v dueli proti Slovensku. "Ivan potvrdil, že patrí k absolútnej špičke. Počas trojdňových zápolení v Splite ukázal neuveriteľnú odolnosť a mentálnu silu. Odohrať tri zápasy v krátkom čase na najvyššej úrovni, to dokáže iba on," povedal Ivaniševič. Ljubičič po postupe do finále prisľúbil fanúšikom, že urobí všetko pre to, aby priviezol domov cennú trofej. "Určite by sme hrali vo finále radšej doma v Splite proti Argentíne, no aj na pôde Slovenska máme veľké šance na úspech. Zisk Davisovho pohára by bol skvelým zakončením mojej najúspešnejšej sezóny."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 07:51