StoryEditor

Poslanci dnes schvália vydávanie biometrických pasov

05.12.2007, 09:38
Autor:
TASRTASR

okovaním o novele zákona o Štátnej pokladnici začali dnes poslanci šiesty deň 16. schôdze Národnej rady SR. Do systému Štátnej pokladnice sa bude môcť podľa návrhu dobrovoľne zapojiť Exportno-importná banka, Slovenská televízia a Slovenský rozhlas.
Dopoludnia sa parlament bude zaoberať aj trojicou právnych noriem predkladaných ministerstvom vnútra. Novela zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru zakladá nový spôsob odmeňovania policajtov. Systém podporí základné útvary Policajného zboru, konkrétne policajtov slúžiacich priamo v terénne. Novela zákona nanovo definuje jednotlivé časti služobného príjmu, do ktorého napríklad spadá funkčný plat, prídavok za výsluhu rokov, hodnostný, rizikový príplatok či príplatok za riadenie.
Návrh zákona o cestovných dokladoch by mal prispieť k rýchlejšiemu uvoľneniu vízového režimu napríklad s USA, ktoré vyžadujú, aby cestovné doklady obsahovali prinajmenšom dva biometrické údaje. Od začiatku roka by sa podľa návrhu mali na Slovensku začať vydávať pasy s digitálnou mapou tváre, neskôr by sa mali pridať aj otlačky prstov.
Poslanci by mali definitívne rozhodnúť aj o novele zákona o azyle. Národná rada SR by dnes mala prerokovať aj štvoricu legislatívnych návrhov predkladaných ministerstvom zdravotníctva.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 07:52