StoryEditor

Prihlášky na niektoré odbory VŠ len do konca mesiaca

02.11.2006, 14:32
Autor:
SITASITA

Vysoké školy prijímajú do 30. novembra prihlášky na tie študijné odbory, na ktoré musia uchádzači absolvovať talentové skúšky. Tí, ktorí chcú študovať architektúru a urbanizmus, krajinnú architektúru a krajinné plánovanie, dizajn výrobkov, priestorové plánovanie a manažment na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave budú mať jednoduchšie prijímacie skúšky oproti minulosti. Pre agentúru SITA Lívia Petránska zo študijného oddelenia STU povedala, že tento rok prvýkrát uchádzači o štúdium nebudú písať testy, pretože Akademický senát STU zrušil teoretickú časť skúšok.
Podľa Petránskej z roka na rok rastie záujem o odbory STU, v rámci ktorých adepti o štúdium musia ísť na talentové skúšky. Minulý rok prijali približne tisíc prihlášok.
Termín 30. november musia stihnúť aj záujemcovia o študijné odbory na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach, Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave, Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave, Fakulte dramatických umení a Fakulte výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici. Poplatok za prihlášku je vo výške 1000 korún. Iba uchádzači o štúdium na VŠVU zaplatia viac, a to 1200 korún. Vysoké školy uzatvárajú prijímanie prihlášok na ostatné odbory v priebehu januára na budúci rok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 23:44