StoryEditor

Ako je to v regiónoch

11.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR

-- Zamestnanci lučeneckej nemocnice sa k štrajku zdravotníckych pracovníkov nepripoja, hoci morálne ho podporujú. "Na zasadnutí úsekových dôverníkov sa na základe vôle zamestnancov rozhodlo, že do ostrého štrajku nepôjdeme, ale svoju podporu prejavíme nejakým viditeľným označením. Akým, na tom sa dohodneme v utorok," povedala predsedníčka odborovej organizácie v lučeneckej nemocnici Magdaléna Káčeríková.
-- Ako prvá v Trnavskom kraji začala včera ráno ostrý štrajk Fakultná nemocnica v Trnave. Protestujúci zamestnanci poskytujú len akútnu a neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Symbolický protest včera začali pracovníci nemocnice v Piešťanoch.
-- V dunajskostredskej nemocnici nie je veľká ochota štrajkovať. Podľa šéfa tamojších odborov Júliusa Pavča sa do 20. apríla prikláňajú ku kolektívnemu vyjednávaniu. Zdravotníci sú si vedomí toho, že počas protestu nemajú nárok na mzdu.
-- Štrajk zdravotníkov v trenčianskej nemocnici sa začne v stredu. Riaditeľovi nemocnice odovzdali hárky s podpismi zamestnancov, ktorí štrajk podporujú. Podpísalo ich vyše 60 percent z tisíc zdravotníckych pracovníkov v nemocnici.
-- K lekárom Nemocnice s poliklinikou v Bojniciach, ktorí včera ráno vstúpili do ostrého štrajku, sa ostatní zamestnanci nemocnice nepridajú. Protest podporia iba nosením oranžovej stužky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 18:26