StoryEditor

Butašová: Maturity bez pochybení

05.04.2006, 18:33
Autor:
TASRTASR

Maturitné skúšky sú podľa riaditeľky Štátneho pedagogického ústavu zatiaľ bez vážnych pochybení. Medializované správy o úniku tém na skúšky zo slovenského jazyka a literatúry a z anglického jazyka považuje Butašová za bezpredmetné.
"Monitorujeme situáciu, máme na ústave aj nočné služby, ak niekto zachytí informáciu o úniku maturitných otázok hoci aj o polnoci, môže to oznámiť na e-mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a na druhý deň písomne na adresu ŠPÚ a jeho podnet bude riešený," tvrdí Butašová.
Informácie, ktoré prichádzajú až po oficiálnom zverejnení maturitných tém a otázok, hoci aj s dátumom zo skoršieho dňa, je podľa nej jednoduché vyrobiť. "Všetky témy a maturitné otázky sa objavili na webe až po otvorení obálok, predtým sme nemali jedinú oficiálnu tému," konštatovala.
Ústav doposiaľ riešil podnet od troch škôl v súvislosti s testami z anglického jazyka, ktoré sa písali v utorok. Školy avizovali zámenu A a B úrovne náročnosti. "Preverili sme to, ale k žiadnemu pochybeniu nedošlo," uviedla Butašová. Školy údajne výsledky ŠPÚ akceptovali.
Butašová súčasne upozorňuje, že škandalizovanie a medializovanie maturitných skúšok postihuje predovšetkým študentov. "Tento týždeň by mali mať pokoj a sústrediť sa na maturity," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 07:35