StoryEditor

Slovenská štvorkoalícia v Nitrianskom kraji pripustila možnosť rozšírenia

22.07.2005, 12:00
Autor:
TASRTASR

polupráca slovenskej štvorkoalície v Nitrianskom kraji pre komunálne voľby nie je ohrozená. Zhodli sa na tom účastníci dnešného stretnutia zástupcov koalície ĽS-HZDS, Smeru, KDH a SDKÚ v Nitre.
Reagovali tak na vyhlásenie predsedu strany Smer Roberta Ficu, podľa ktorého Smer prehodnotí svoje pôsobenie v koalícii, ak koaliční partneri nebudú mať záujem o vytvorenie čo najširšej slovenskej koalície ako rovnováhy proti SMK. Podľa predsedu Krajského predstavenstva HZDS v Nitrianskom kraji Jána Kovarčíka koaliční partneri dnes pripustili možnosť, že sa slovenská štvorkoalícia rozšíri o ďalšie politické strany. Nechceme trieštiť svoje sily a budeme sa usilovať dosiahnuť spoločnú dohodu aj s ďalšími politickými subjektmi. Nebolo by dobré, keby v komunálnych voľbách stáli proti sebe dve slovenské koalície, uviedol Kovarčík.
ĽS-HZDS, Smer, KDH a SDKÚ podpísali dohodu o vytvorení slovenskej koalície v Nitrianskom kraji v júni tohto roka. Počas tohto týždňa však strany ANO, SNS,SF a HZD oznámili, že rokujú o možnej vzájomnej spolupráci počas tohtoročných regionálnych volieb do vyšších územných celkov. Zároveň popreli informácie o tom, že by dostali ponuku na rozšírenie existujúcej koalície.
svl tal

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 07:10