StoryEditor

Napísali o... Daliborovi Karvayovi

16.02.2006, 23:00

Dalibor Karvay neustrnul v kategórii tzv. zázračných detí, ale mimoriadne úspešne rozvíja svoj talent ďalej. Mimoriadne štúdium na konzervatóriu, ale najmä voľba štúdia v zahraničí, naplno umožnili rozvíjať všetky jeho prirodzené predpoklady, technickú vyspelosť, hudobnú inteligenciu, pamäť, krásne cizelovaný kultivovaný tón, zmysel pre výstavbu hudobných foriem. (www.hudobnecentrum.sk)

Slovenskému i svetovému publiku nie je cudzie ani meno Dalibor Karvay. Zahrá Fantáziu Carmen, ktorá mu v Berlíne vyniesla Cenu Eurovízie. Mladý excelentný huslista sa už môže pochváliť aj pozvaním od princa Charlesa, za ktorým do anglického Windsoru cestoval, aby mu odohral privátny koncert. (SITA)
Mladému slovenskému huslistovi Daliborovi Karvayovi sa v pondelok splnila túžba vlastniť špičkové husle. Lebo, ako povedal nedávno v rozhovore pre Víkend, sólista, ktorý chce byť špičkou, musí mať aj špičkový nástroj. (SME)
Dalibor Karvay. Huslista. Vo svojej kategórii mimoriadny talent svetového formátu, študent Viedenskej hudobnej akadémie. Koncertoval v Maďarsku, Rakúsku, Nemecku, Taliansku, Vatikáne a Argentíne. (www.vrutky.sk)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 16:54