StoryEditor

Banner čaká na schválenie

19.11.2007, 23:00

Rakúsky výrobca autobatérií, spoločnosť Banner, zatiaľ nevie, či definitívne postaví svoj dcérsky závod na Slovensku. Firma pôsobiaca v Linzi totiž stále neprešla schvaľovacím procesom.
"Nie je preto nateraz možné potvrdiť, či sa naša spoločnosť definitívne presunie a rozšíri na Slovensko," tvrdí Günther Lemmerer, marketingový manažér a hovorca rakúskej firmy.
Tá ako jediný výrobca štartovacích batérií v Rakúsku plánuje rozšíriť svoju produkciu u nás v obci Kostolné Kračany pri Dunajskej Strede. Nová fabrika by pri plnej prevádzke, ktorú firma odhaduje v roku 2010, mala zamestnať približne 150 ľudí.
"Spoločnosť Banner má podanú žiadosť. Naďalej sa čaká na odborné posudky, podľa ktorých sa bude ďalej pokračovať," povedal prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Dunajskej Strede Alexander Rácz. Spoločnosť Banner musela preukázať, že nie je nebezpečná pre životné prostredie a neohrozí podzemné vody v obci a na Žitnom ostrove. V Rakúsku firma pritom spĺňa všetky emisné a bezpečnostné normy.
"Vývoj trhu sa uberá na východ. Slovensko je pre náš ďalší rozvoj zaujímavá destinácia z hľadiska rozrastajúceho sa automobilového priemyslu. Rovnako je na slovenskom trhu prijateľná konkurencia vo výrobe autobatérií," povedal Andreas Bawart, obchodný riaditeľ spoločnosti.
Rakúsky výrobca autobatérií nechcel konkretizovať, pre ktorých automobilových výrobcov by chcel príchodom na Slovensko dodávať batérie. "Veci sa musia vybavovať postupne," povedal začiatkom leta Thomas Bawart, technický riaditeľ Banneru.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 06:38