StoryEditor

Protherm otvoril novú prevádzku

24.06.2005, 00:00
Skalická firma Protherm včera otvorila novú časť závodu na výrobu kotlov. Podnik, ktorý patrí k najväčším producentom plynových a elektrických kotlov v strednej Európe, investoval do rozšírenia kapacít 200 miliónov korún.

Skalická firma Protherm včera otvorila novú časť závodu na výrobu kotlov. Podnik, ktorý patrí k najväčším producentom plynových a elektrických kotlov v strednej Európe, investoval do rozšírenia kapacít 200 miliónov korún. V novej prevádzke je montážna linka na produkciu stacionárnych kotlov a moderná prášková technológia na povrchové úpravy plechov. V rámci tejto investície Protherm zdvojnásobil rozlohu svojich výrobných prevádzok.
Vďaka novej prevádzke by sa vlaňajší obrat firmy 2,6 miliardy korún mal v priebehu tohto roku zvýšiť takmer o miliardu. Protherm pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992. Vtedy sa stal prvým tuzemským výrobcom závesných kotlov. V roku 1996 do podniku vstúpila francúzska spoločnosť Hepworth Saunier Duval, ktorá postupne získala až 90-percentný podiel na majetku skalickej firmy. V roku 2001 sa Protherm začlenil do koncernu Vaillant Group. Intenzívne rozširovanie skalického výrobného závodu sa začalo už pred dvoma rokmi, keď sem Vaillant presunul časť výrobných kapacít z Talianska a Nemecka. V súčasnosti má Protherm na slovenskom trhu viac ako 43-percentný podiel.
Podľa Jarmily Klátilovej z oddelenia podpory predaja a marketingu takmer 90 percent produkcie Protherm exportuje, predovšetkým do Nemecka, Talianska, Španielska, Turecka, Grécka, Rumunska, Ruska, Českej republiky, Poľska, Maďarska, pobaltských krajín, Ukrajiny a Číny. Celkový objem vývozu dosiahol v roku 2004 sumu 2,2 miliardy korún.
Vaillant Group patrí medzi najväčších výrobcov závesných kotlov na svete. V hlavnej oblasti výroby, ktorou je vykurovacia technika, vlastní celosvetovo osem značiek, medzi ktoré patrí aj slovenský Protherm. Vzhľadom na rastúci dopyt na trhu vedenie koncernu plánuje na Slovensku ďalšie rozširovanie kapacít. Chce investovať do výstavby nových prevádzok na ploche 30-tisíc štvorcových metrov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 20:21