StoryEditor

Dalkia kúpila Espool

22.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Dalkia získala 65-percentný podiel v spoločnosti Espool Lučenec. Dalkia sa tak stala strategickým partnerom mesta Lučenec pre oblasť centrálneho zásobovania teplom. "Strategické partnerstvo v oblasti centrálneho zásobovania tepla pre mesto Lučenec pre nás znamená výzvu a jednoznačné upevnenie pozícií v oblasti vykurovania na slovenskom trhu. Zároveň je to pre nás veľký záväzok v oblasti investičných nákladov na modernizáciu celej prevádzky, potreby zvýšenia účinnosti kotolní a zníženia tepelných strát," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Dalkia Vincent Barbier.
Dalkia plánuje v najbližších piatich rokoch preinvestovať v Lučenci 100 miliónov korún, z toho asi 25 miliónov do modernizácie kotolní a zvyšok do výmeny rozvodov a domových výmenníkových staníc. Cieľom modernizácie je okrem zvýšenia účinnosti kotolní a zníženia tepelných strát rozvodov aj zvýšenie tepelného komfortu, aby sa tak podľa Dalkie zabezpečila prijateľná cena tepla pre odberateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 07:41