StoryEditor

Pribudne golfový areál

24.04.2007, 00:00

Mesto Skalica pripravuje výstavbu nového golfového ihriska, do ktorého plánuje investovať viac ako 400 miliónov korún. Milovníci tohto elitného športu sa môžu tešiť na novú hraciu plochu, ktorá bude situovaná v mierne zvlnenom teréne necelých 5 kilometrov od hraníc s Českou republikou.
Projekt uskutočnia vo viacerých navzájom nadväzujúcich etapách. V prvej fáze, ktorá sa má začať už v lete tohto roku, postavia ihrisko s 9 hracími dráhami a cvičnou lúkou. V ďalších dvoch etapách pribudne ešte do roku 2010 ďalších 18 hracích dráh, golfový klub, hospodárske priestory, parkoviská a ďalšie zázemie. Podľa predstaviteľov miestnej samosprávy, ktorá chce areál aj prevádzkovať, sú výhodou tohto zámeru ideálne prírodné podmienky a priaznivá poloha v blízkosti Bratislavy, ale aj českých a rakúskych hraníc.
Na Slovensku v súčasnosti fungujú normované golfové ihriská vo Vysokých Tatrách, na Táľoch, v Bernolákove a Piešťanoch.
Ďalšie projekty sa pripravujú aj pri Brezne, v Sliači, Prešove, Košiciach, na Žitnom ostrove, v Liptove a na Považí. Golfu sa na Slovensku venuje asi dvetisíc registrovaných a niekoľko sto neregistrovaných hráčov. Jedným z najväčších prevádzkovateľov golfových areálov je popradská firma Golf International .

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 02:12