StoryEditor

Materna preberá firmu Datanet

04.04.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Nemecká spoločnosť Materna Information & Communications, ktorá sa zaoberá poskytovaním ICT služieb, oznámila, že preberá skupinu Datanet. Týmto krokom Materna prejavila záujem o trh v strednej Európe a podčiarkuje stratégiu orientovanú na rast.
Datanet pôsobí v Česku, Rakúsku a na Slovensku. Zámerom spoločnosti Materna je vytvoriť zákaznícku základňu v strednej a vo východnej Európe. "Veľa našich zákazníkov smeruje do východnej Európy, pričom Materna ich chce sprevádzať na tamojšom trhu a rásť spolu s nimi," vysvetľuje ciele firmy jej partner Winfried Materna.
Zlúčením spoločností sa spojí doterajšia flexibilita lokálneho partnera Datanet s portfóliom a zázemím materskej spoločnosti Materna. Tá zamestnáva v európskych krajinách približne 1 200 pracovníkov.
Materna s centrálou v nemeckom Dortmunde by mala východoeurópskym zákazníkom ponúknuť predovšetkým svoje portfólio pre Business Service Management a IT Service Management na báze produktov firmy BMC Software. Tie sú nasadené v mnohých veľkých firmách a vo verejnom sektore. Predmetom dodávky budú aj IT konzultácie v oblasti stratégie, technológie a procesov, návrh konceptu, implementácia a následná podpora.
Firma Datanet, ktorá vznikla v roku 1990 a v troch krajinách zamestnáva 25 pracovníkov, spolupracuje s veľkými a strednými firmami. Ako dlhoročný partner BMC Software bude v budúcnosti vystupovať pod menom Materna Information & Communications. Firma Materna dosiahla podľa svojej internetovej stránky v roku 2006 obrat vo výške 150 miliónov eur.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 09:27