StoryEditor

V konkurze je už aj slovenský Haden Drysys

22.03.2006, 23:00

Krajský súd v Bratislave vyhlásil konkurz na majetok spoločnosti Haden Drysys Slovakia, dcérsku spoločnosť francúzskeho podniku Haden Drysys. Ako ďalej vyplýva z uznesenia súdu, návrh na konkurz podala samotná firma. Za konkurznú správkyňu súd ustanovil Magdalénu Kollárovú. Krajský súd v Bratislave zároveň vyzval veriteľov, aby do 60 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásili všetky svoje nároky s uvedením ich výšky, právneho dôvodu vzniku a ich zabezpečenia. Neprihlásené nároky nebude súd akceptovať.
Spoločnosť Haden Drysys Slovakia pôsobila ako generálny dodávateľ zariadení lakovne v trnavskej automobilke PSA Peugeot Citroën. Podľa medializovaných informácií koncom februára firma Haden Drysys Slovakia dlhovala zhruba dvadsiatke slovenských subdodávateľov takmer 80 miliónov korún. Francúzsky obchodný súd zablokoval materskému podniku účty vlani v novembri, zároveň vymenoval správcu, ktorý má preskúmať jej hospodárenie a účtovníctvo. Dcérska spoločnosť Haden Drysys Slovakia ohlásila bankrot v decembri 2005 a svojim subdodávateľom tak nevyplatila posledné faktúry.
Lakovňa závodu bola nakoniec vlani v decembri skolaudovaná na skúšobnú prevádzku. "Naše pracovné skupiny prijali všetky opatrenia, aby v trnavskej automobilke nebol ohrozený plánovaný začiatok výroby," uviedol generálny riaditeľ závodu PSA Peugeot Citroën Trnava Alain Baldeyrou. Dátum začatia výroby v trnavskej automobilke je stanovený na 15. mája tohto roku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 08:11