StoryEditor

Sony sústredí výrobu televízorov zo západoeurópskych prevádzok do Trnavy

30.06.2005, 15:36
Autor:
TASRTASR

Trnavský závod Sony bude jedinou európskou prevádzkou japonskej spoločnosti, v ktorej sa budú vyrábať CRT televízory. Sony sem presunie výrobu týchto produktov zo svojich európskych závodov.
Japonský elektronický gigant v dôsledku nízkeho dopytu po tradičných TV prijímačoch na európskom kontinente výrazne obmedzí produkciu v britských prevádzkach a v španielskej Barcelone. Zatvorením závodu v Bridgende a obmedzením výroby v Pencoede príde o prácu 650 ľudí. "Dopyt na trhu po TV prijímačoch na báze CRT (klasické televízory) v Európe výrazne poklesol a prechod k plochým panelom (LCD a plazma) je oveľa rýchlejší, ako sa pôvodne očakávalo. Výsledkom je súčasná situácia na trhu. Ceny klasických TV prijímačov klesajú podstatne výraznejšie ako sa predpokladalo pre rok 2005," uviedli v tlačovom vyhlásení zástupcovia trnavskej prevádzky Sony.
Závod v Trnave v priebehu finančného roka 2005, ktorý sa začal v apríli a skončí v marci 2006, zníži výrobu TV prijímačov s uhlopriečkou 55 centimetrov a ukončí výrobu elektrónových diel. Tie sú kľúčovými komponentmi technológie CRT. "Vyvinieme maximálne úsilie a presunieme zamestnancov z oddelenia výroby elektrónových diel do iných výrobných oddelení," informuje Sony Trnava.
Na základe svojej novej pozície sa prevádzka v Trnave bude usilovať maximálne využiť svoju konkurenčnú výhodu v náročných podmienkach na trhu s TV prijímačmi. Rozšíri tiež svoj výrobný program o produkciu ďalších veľkoplošných televízorov.
Informovali o tom agentúra Reuters a zástupcovia závodu Sony Trnava.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 23:11