StoryEditor

Indonézia potvrdila už 22. obeť choroby

10.03.2006, 18:11

Počet obetí vtáčej chrípky v Indonézii vzrástol na číslo 22 po tom, ako choroba pripravila o život dve deti. Vyplýva to z výsledkov testov laboratórií v Hongkongu a v USA.
Minister zdravotníctva Siti Fadilah Supari povedal novinárom, že 12-ročné dievča zomrelo v meste Solo na ostrove Jáva. Ešte predtým predstaviteľ indonézskeho ministerstva zdravotníctva Hariyadi Wibisono informoval o smrti trojročného chlapca v meste Semarang, ktoré tiež leží v centrálnej Jáve. Obe deti sa zrejme nainfikovali vírusom H5N1 pri kontakte s hydinou.
Štvrtá najľudnatejšia krajina na svete zaznamenala v tomto roku najvyšší počet prípadov úmrtia ľudí na toto ochorenie. Choroba si od roku 2003 vyžiadala v Ázii a Turecku viac ako 90 obetí na ľudských životoch a museli pre ňu utratiť asi 140 miliónov kusov hydiny. Takmer všetky úmrtia ľudí boli spojené s kontaktom s mŕtvou hydinou. Epidemiologickí experti sa obávajú, že vírus by mohol zmutovať do formy, v ktorej by sa ľahko prenášal medzi ľuďmi, čo by mohlo spôsobiť globálnu pandémiu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 12:20