StoryEditor

Slovensko prišlo o ďalšieho multimilionára

24.08.2006, 00:00
Uhádol všetkých šesť vyžrebovaných čísel, vyhral takmer 30 miliónov korún, pre peniaze si však neprišiel. Taký je príbeh neznámeho výhercu, ktorý v júli "prelomil" jackpot v hre Loto. Vie sa o ňom iba toľko, že tiket natipoval 17. júla na pošte v bratislavskej Karlovej Vsi. K výhre sa mohol prihlásiť najneskôr včera do 16. hodiny -- nikto však neprišiel.

Uhádol všetkých šesť vyžrebovaných čísel, vyhral takmer 30 miliónov korún, po peniaze si však neprišiel. Taký je príbeh neznámeho výhercu, ktorý v júli "prelomil" jackpot v hre Loto. Vie sa o ňom iba toľko, že tiket podal 17. júla na pošte v bratislavskej Karlovej Vsi. K výhre sa mohol prihlásiť najneskôr včera do 16. hodiny -- nikto však neprišiel. Takmer tridsaťmiliónová výhra tak zostáva v banku spoločnosti Tipos. V slovenských dejinách lotérie ide o unikát. "V priebehu roka nám prepadá veľký počet výhier, ale zväčša v malých sumách -- od päťdesiat do sto korún. Je neskutočné, že sa nikto neprihlási o výhru v takomto objeme peňazí," reagoval pre HN riaditeľ odboru prevádzky lotérií a obchodu Tiposu Milan Homoľa. Nie je ani vylúčené, že výherca svoj tiket stratil.
Najvyššie výhry, ktoré doteraz prepadli, dosahovali približne hranicu stotisíc korún. Peniaze, ku ktorým sa nikto "neprizná", musí Tipos opäť použiť na výhry. Z nevybratých peňazí dotuje jackpoty lotových hier, používa ich aj na mimoriadne prémie. "Sú obdobia, keď ponúkame okrem jackpotu aj výhru prémiovú, ktorá býva vo výške 30 až 40 miliónov korún." Potom, čo sa vyhlásilo "pátranie" po neznámom výhercovi, volali do centrály Tiposu desiatky ľudí, ktorí si chceli overiť, či náhodou nie sú výhercami práve oni. Telefonicky sa však k výhre prihlásiť nestačí -- po peniaze si treba prísť osobne s výherným tiketom.
Slováci pokúšajú šťastenu pomerne radi. Tržby Tiposu z prevádzkovania lotérií dosiahli vlani 3,8 miliardy korún. Každý Slovák pritom minul na lotériách v priemere viac ako 700 korún. Tipos na výhrach vyplatil zase viac ako dve miliardy. V praxi teda z každej koruny prijatej na stávkach išlo 53 halierov na výhry. Najväčší balík -- 90,3 milióna -- si pripísal na konto šťastlivec, ktorý uspel v prvom ťahu hry Loto.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 11:01