StoryEditor

Na stavebný trh vstupujú Portugalci

18.11.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR

Na slovenský stavebný trh vstupuje nadnárodná firma Mota Engl S.A. Zúčastnila sa už tendra na zhotoviteľa diaľničného úseku Mengusovce - Janovce, a to prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Mota Engl Slovakia, povedal jej výkonný riaditeľ Marek Holič.
Top manažment spoločnosti včera za účasti 30 bankárov a potenciálnych obchodných partnerov v Bratislave prezentoval svoje zámery na Slovensku. Člen predstavenstva materskej spoločnosti a riaditeľ zahraničnej politiky Arnaldo Figueiredo informoval, že stredodobodom ich záujmu je región strednej Európy, z toho výlučne krajiny politicky stabilné, ktoré ekonomicky a sociálne expandujú.
Mota Engl bola založená v roku 1946 a v súčasnosti je lídrom stavebného trhu v Portugalsku. V roku 2003 vytvorila zisk 16 miliónov eur. Jej výnosy medziročne vzrástli o 15 percent na viac ako 1 miliardu eur. Nadnárodný podnik operuje prostredníctvom svojich filiálok v Európe, USA, Afrike a Latinskej Amerike, v Portugalsku zamestnáva šesťtisíc a vo svete 12 500 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:21