StoryEditor

Slovenskí tenisti v Aténach dohrali

18.08.2004, 00:00
Ani jeden zo šestice slovenských tenistov v Aténach nedokázal prejsť do tretieho kola. Kvarteto Martina Suchá, Ľubomíra Kurhajcová, Karol Beck a Karol Kučera vypadlo už v úvodnom kole a včera sa s olympijskou dvojhrou rozlúčili aj dve slovenské najväčšie želiezka -- Daniela Hantuchová vypadla so Švajčiarkou Paty Schnyderovou (6:3, 1:6, 4:6) a Dominik Hrbatý nestačil na Američana Taylora Denta (6:7, 3:6).

Ani jeden zo šestice slovenských tenistov v Aténach nedokázal prejsť do tretieho kola. Kvarteto Martina Suchá, Ľubomíra Kurhajcová, Karol Beck a Karol Kučera vypadlo už v úvodnom kole a včera sa s olympijskou dvojhrou rozlúčili aj dve slovenské najväčšie želiezka -- Daniela Hantuchová vypadla so Švajčiarkou Paty Schnyderovou (6:3, 1:6, 4:6) a Dominik Hrbatý nestačil na Američana Taylora Denta (6:7, 3:6). Bližšie k postupu mala popradská rodáčka, ktorá v zápase s turnajovou desiatkou zvíťazila v úvodnom sete presvedčivo 6:3, no v ďalšom priebehu zápasu už ťahala za kratší koniec. V rozhodujúcom treťom dejstve za stavu 4:4 preukázala väčšie nervy jej súperka, ktorá si ziskom dvoch gemov zabezpečila postup. "Som sklamaná, pretože som na tomto turnaji chcela v dvojhre dokázať určite viac. Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom súperka lepšie zvládla záver. Žiaľ, tak to už v tenise chodí," povedala po zápase smutná Hantuchová. Jediný slovenský mužský zástupca v druhom kole Hrbatý v zápase s Dentom viedol v tajbrejku prvého setu 4:1, ale nakoniec skrátenú hru prehral a do väčšej psychickej pohody sa dostal jeho súper. Američan na začiatku druhého setu odvrátil niekoľko brejkbolov, a potom už neohrozene kráčal za celkovým víťazstvom. "Napriek tomu, že sme predtým nikdy spolu nehrali, vedel som, čo môžem od Denta očakávať. Po podaní chodí hneď na sieť a bolo ťažké ho obhadzovať. Samozrejme, som sklamaný z prehry v 2. kole, ale život ide ďalej, prídu ďalšie turnaje," komentoval s nadhľadom slovenský tenista. Podľa Dominikovho trénera Mojmíra Mihala bol dôležitým okamihom nešťastný tajbrejk. "Naozaj škoda toho náskoku. Dominovi však nevyhovujú typy hráčov, ktorí končia výmenu po jednom -- dvoch úderoch. Dent je možno jedným z piatich hráčov na svete, ktorí po podaní hneď chodia na sieť." Napriek prehre Hrbatý hodnotí svoje olympijské účinkovanie pod Akropolou úspešnejšie ako pred štyrmi rokmi v Sydney. Tam skončil na rakete Chorváta Ljubičiča hneď v 1. kole. "Určite som hral v Aténach lepší tenis ako v Sydney. Ťažko sa to však porovnáva, lebo sú to úplne odlišné turnaje v iných podmienkach," dodal súčasný 22. hráč rebríčka ATP Entry.
VÝSLEDKY SLOVÁKOV
Dvojhra mužov -- 2. kolo:
Dent (USA) -- HRBATÝ (SR) 7:6 (4), 6:3 u dvojhra žien -- 2. kolo: Schnyderová (10-Švajč.) -- HANTUCHOVÁ (SR) 3:6, 6:1, 6:4, štvorhra -- 1. kolo: Casanová, Schnyderová (6-Švajč.) -- HANTUCHOVÁ, HUSÁROVÁ (SR) 6:3, 6:4.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 08:58