StoryEditor

Trápiaci sa Šatan vo štvrtom útoku

09.12.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR
Slovenský útočník Miroslav Šatan v službách zámorského klubu Buffalo Sabres prežíva svoje najhoršie obdobie v NHL. Šesťnásobný najproduktívnejší hráč Sabres nebodoval v 14 z posledných 15 zápasov a tréner Lindy Ruff ho zaradil až do štvrtej formácie.

Slovenský útočník Miroslav Šatan v službách zámorského klubu Buffalo Sabres prežíva svoje najhoršie obdobie v NHL. Šesťnásobný najproduktívnejší hráč Sabres nebodoval v 14 z posledných 15 zápasov a tréner Lindy Ruff ho zaradil až do štvrtej formácie. Šatan sa odmietol k tomuto kroku vyjadriť, prezentoval však svoju nespokojnosť. Najlepšie platený hráč Buffala však zatiaľ nepožiadal o výmenu do iného klubu. "Nebudem odpovedať na vaše otázky. Čo chcete odo mňa počuť?," reagoval Šatan na otázky zámorských novinárov. Kapitán slovenskej reprezentácie v poslednom zápase šablí proti Tampe Bay nastúpil v štvrtom útoku po boku neskúsených hráčov Chrisa Taylora a Erica Boultona. Na bránku Lighting vyslal dve strely a odohral jeden zo svojich lepších zápasov. "Musí v takomto trende pokračovať. Neuvažujeme o výmene Mira do iného klubu. Chce sa dostať z tejto nepríjemnej situácie," povedal Ruff.
Vo včerajších zápasoch NHL sa bodovo presadili traja Slováci: Richard Zedník, Marián Hossa a Radovan Somík, ktorí si pripísali po bode. Ich krajan Michal Handuš z Philadelphie sa netradične preorientoval v tretej tretine duelu s Montrealom do úlohy bitkára. V tretej časti hry si slovenský center pästne vymieňal názory s obrancom domácich Michaelom Komisarekom, za čo si vyslúžil päťminútový trest. Historické štatistiky menil Brett Hull z Detroitu, ktorý sa dostal na tretie miesto tabuľky najlepších strelcov súťaže. "Zlatý Brett" má tak na konte celkovo už 732 gólov v najuznávanejšej lige sveta, čím sa dostal pred Marcela Dionna. Pred 39-ročným krídelníkom červených krídel sú v tabuľke strelcov už iba legendárny Wayne Gretzky (894 gólov) a Gordie Howe (801). "Mať pred sebou už iba týchto dvoch velikánov, je neopísateľný pocit. Mám veľkú radosť," povedal Hull.
Výsledky: Boston -- Ottawa 2:2 (za hostí Marián Hossa 0+1), Detroit -- Los Angeles 3:2 pp, Montreal -- Philadelphia 2:3 (Zedník 1+0 -- Somík 0+1), Colorado -- Washington 4:1.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 08:48