Papierovačky môžu byť otravné, ale sú dôležité. Najvýznamnejším dokumentom, ktorý by ste mali dostať, je zápisnica o odovzdaní nehnuteľnosti. Uistite sa, že obsahuje všetky povinné údaje – aktuálny stav a evidenčné číslo meračov a súpis odovzdaných kľúčov a dokumentov. Dajte si tiež pozor, či ste dostali Manuál užívania bytu, ktorý vás oboznámi so správnym užívaním bytu, odpovie na najčastejšie kladené otázky a informuje o ďalších povinných krokoch po odovzdaní bytu.Pixabay
StoryEditor

Prečo bude kľúčové zbieranie a analýza dát?

11.06.2019, 00:00
Raketový vývin informačných technológií, zrýchľovanie internetu, rozširovanie smartfónov a počítačov medzi stámiliónmi obyvateľov rozvojových krajín Afriky či Ázie.

To všetko má za následok veľký nárast množstva informácií a údajov. Priemyselné kamery, prístroje na automobiloch či senzory na zariadeniach generujú v každej sekunde miliardy dát.

Jednou z hlavných výziev technologických spoločností sa preto stáva zhromažďovanie a následná analýza týchto dát. V zjednodušenom preklade – kto dokáže tieto informácie účinne spracovať, vyhodnotiť a následne využiť vo svoj prospech, tomu patrí budúcnosť.

Aj to je dôvod, prečo sa tohtoročným Svetovým EY podnikateľom roka stal biznismen práve v tomto sektore.

Americký technologický investor Brad Keywell založil pred piatimi rokmi spoločnosť Uptake Technologies, ktorá zhromažďuje dáta zo senzorov priemyselných zariadení. Pomocou nich dokáže predvídať budúce problémy a zlyhania.

Firmy sa tak dokážu lepšie pripraviť a ťažkostiam zabrániť ešte skôr, ako vzniknú.

„Spôsob, akým Keywell vedie svoju firmu, je príkladom túžby pozítívne vplývať na svet okolo seba a prekonať výzvy, ktoré by na ceste za úspechom zastavili väčšinu ostatných podnikateľov,“ uviedol po sobotňajšom vyhlásení víťaza na galavečere v Monaku Mark Weinberger, šéf spoločnosti EY.

01 - Modified: 2024-04-23 11:43:45 - Feat.: - Title: Nová platforma pre generáciu Z: SWIPE bez limitov má neuveriteľné množstvo výhod! 02 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 03 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 04 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 05 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto!
menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
24. apríl 2024 06:21